Destinația: Norvegia, circuit din Oslo (aeroport), prin Beitostølen și Lillehammer, cu bicicletele și cortul.
Perioada: 24 iulie - 6 august 2023. Echipa: Ștefan, Monica, Jan Victor (1an și 6 luni), Mirela, Marius, Victor S (1 an și 7 luni)

A 7-a parte a jurnalului: zilele 19-20, Hamar – Tangen

Jurnal primele 4 zile și o introducere: Norvegia bike & camp 2023, aventuri cu copilași și ploaie / #1 Oslo – Dokka
Jurnal zilele 5-7: Norvegia bike & camp 2023 cu copilași și ploaie, #2 Dokka – Beitostølen
Jurnal zilele 8-11: Norvegia bike & camp 2023, aventuri cu copilași și ploaie / #3 Beitostølen – Randsverk
Jurnal zilele 12-14: Norvegia bike & camp 2023 cu copilași și ploaie, #4 (zilele 12-14) Randsverk – Forset
Jurnal zilele 15-16: Norvegia bike & camp 2023, aventuri cu copilași și ploaie / #5 Lillehammer
Jurnal zilele 17-18: Norvegia bike & camp 2023, aventuri cu copilași și ploaie / #6 Lillehammer – Hamar

#19: 03 august, joi / plimbare și plajă Hamar 

Aseară am ajuns în Hamar, la un apartament închiriat cu câteva ore înainte și mai stăm o noapte aici. Dimineața o petrecem pe la cazare, la joacă prin casă și pe terasă.

Ieșim la plimbare cu căruciorul, sperând să adoarmă, dar fără viteza dată de pedalat, nu prea funcționează. Or fi și măselele… habar nu am. O luăm prin centru și continuăm spre plajă. Tot vrem să găsim un locșor potrivit de stat, eventual alăptat, dar cam bate vântul și îl deranjează prea tare pe Victor. Eu am și echipamentul de alergare cu mine, în caz că prind un moment bun pentru asta. N-a fost să fie.

Reușește într-un final să adoarmă, după destul de mult chin și ne plimbăm pe malul lacului. Câteva minute de liniște, după o dimineață cu multe plânsete. E perfect. Avem ca țintă un loc cu ceva bun de mâncare (Kiosk Monsen), la câțiva kilometri depărtare.

Dar Victor se trezește după doar 22 de minute, destul de supărat, așa că rămânem în zonă. Își revine cât de cât și ne putem bucura toți trei de plajă, soare și puțină relaxare. E cald acum și poate sta dezbrăcat. Intră puțin cu picioarele în apă, în rest se joacă la nisip. Așa-mi imaginam eu mare parte din popasurile din vacanța asta 🙂 Nu căutând adăposturi de ploaie.

 

Tot încercăm să ne reunim cu ceilalți, dar când adoarme un Victor, se trezește celălalt și nu ne potrivim cu programul lor.

Revenim în centru și ne oprim la o cafenea. Vreo 5 minute tot reușim să stăm toți 3 la masă. În rest, plimbări cu rândul prin interiorul magazinașului, că pe afară îl deranjează vântul se pare. Pe Victor S îl duc Mirela și Marius la un control la dentist și află de ce nu i-a fost bine. Experiența de la medic a fost, din ce am înțeles una pozitivă. Din păcate, nu e doar un dinte care crește sau o răceală, dar sperăm să-i treacă cât mai repede.

Ne mai plimbăm puțin, pe la plajă, apoi iar spre centru. Plouă nițel, doar cât să nu treacă ziua complet neudați. Pe Victor până la urmă îl iau în marsupiu și adoarme. Era clar încă obosit și nu se simțea el bine în caleașcă, ce să-i faci…

Oprim la supermarket când se trezește, apoi înapoi la apartament. Duș, cină, joacă, culcat copiii, bagaje și trece timpul cât ai clipi parcă.

Plimbare Strava ziua 19

#20: 04 august, vineri / Hamar – Tangen / 30km, 250m+

Există clar un confort sporit la statul într-un apartament versus cort, dar se petrece mai puțin timp afară, iar adunatul lucrurilor plus mini-curățenia de final parcă durează mai mult chiar dacă nu ai de strâns cortul, eventual cu totul ud în jur…

Plecăm de la căldurică, pregătiți de pedalat pe ploaie.

O zi ploioasă, dar destul de călduroasă. Nicio torențială, doar așa, cât să fie totul mereu umed.

O parte din drum e neasfaltat, dar e foarte bine bătătorit și se înaintează ușor. Pedalăm iar decalați față de Marius și Mirela. O urcare lină la început, zone agricole, peisaj calm, pădure, câteva sate, trafic auto minim.

Ajungem în Tangenodden Camping, unde facem pauză de masă la restaurantul lor, plus joacă cu Victor căci a dormit aproape tot drumul. Am putea rămâne aici după doar 30km pedalați sau porni mai departe, să căutăm un loc de wildcamping.

Locurile de cort disponibile nu sunt în zone plate și nici prea aproape de baie, dar până la urmă decidem în grup să rămânem. Am o plajă salvată pe hartă undeva în apropiere, cu mese și zonă verde plată, însă cu vremea asta și cu Victor S. bolnăvior, mai bine rămânem în loc amenajat.

Profităm de o masă la malul lacului, acoperită și ne cam petrecem restul zilei acolo. Mai stăm de vorbă și cu doi nemți, profesori, veniți tot într-o tură lunguță și destul de rapidă cu bicicletele și cortul. Plăcută socializarea. Au și un blog chiar interesant https://www.sabbatical23-24.de/. Văd că au făcut și în Noua Zeelandă o vacanță cu bicicletele. N-am apucat să citesc, dar e și pe lista noastră cândva.

 

Ruta Strava ziua 20

Încă două zile până la aeroport și zborul înapoi spre casă.