Destinația: Berghaus Malbun, Buchserberg, Elveția. Echipa: Victor (1 an și 11 luni), Monica, Ștefan, Andrei, Claudia, M.. Data: 25 decembrie 2023.

În vacanța de sărbători nu am plecat, așa că ne ocupăm timpul cu activități prin apropierea casei. Mă grăbesc să-mi cumpăr clăpari, căci ai mei vechi au ajuns deja la gunoi, iar lui V. echipament complet. Pentru V. Am cochetat cu așteptatul sau cu schiuri de plastic care se pot pune pe ghete normale, însă am luat până la urmă schiuri și clăpari clasici. Vedem ce iese. E clar că nu am așteptări. Încă nu a împlinit 2 ani.

V. a adormit după 10.30 seara… Nu ne putem concentra pe ceva interesant de făcut mâine. Sperăm la o idee de la prieteni. Somn foarte puțin, fără planuri clare, forțăm un drum până la Malbun, doar cât să avem un prim contact cu iarna. E neașteptat de cald afară, dar acolo e ceva zăpadă pe mica pârtie de schi. După 7 ore de somn mă așteptam să adoarmă în mașină, dar uite că a rezistat.

Aici am mai fost pentru diferite drumeții sau ca punct de plecare pentru niște trasee faine de schi de tură (despre tura pe Vf. Alvier am scris aici) Site-ul cabanei pentru detalii: https://www.ortsgemeinde-buchs.ch/freizeit/berghaus-malbun/

Ceilalți ajung primii. Noi suntem în reluare. Îl echipăm și merge din prima destul de bine în clăpari.

Când să-mi pun schiurile descopăr că nu se potrivesc noii clăpari, oricât aș încerca să umblu la reglaje. Asta e, îmi trebuie și schiuri acum. Victor stă maxim 10 minute cu schiurile în picioare. Sincer mă minunez că a stat și atât. Mă gândeam că o să refuze complet echipamentul greoi primele dăți. Mă retrag cu V pe terasă la cabană, iar Ștefan face câteva ture pe mica pistă, cât să dea start sezonului de iarnă.

V e rupt acum, dar pare că se bucură de soare, priveliște și puțin lapte cald. Cu schiul nu insist. Rămâne cu performanța de a sta aproape 2 ore cu clăparii în picioare. E un început 🙂

Ștefan primește ajutor la curățatul schiurilor.

Adoarme la întoarcerea spre casă, vreo 40 de minute de drum. În mod normal nu-mi place să fac un drum atât de lung cu mașina pentru 2 ore de stat undeva, dar azi s-a potrivit și sunt mulțumită de ce a ieșit.

Facem bradul, ieșim la o plimbare, dat cu mătura (copiii) și plimbat cu roaba.

Seara improvizăm o masă de Craciun cu prăjituri făcute de Galea și aduse din România cu avionul :), Apfelstrudel făcut de Andrei, sarmale primite de la prieteni, o salată de boeuf nasoală, făcută în grabă, doar cât să ornez ceva și să semene a sărbătorile clasice. Primul Craciun la noua căsuță de pe deal.

N-a fost mare lucru, dar îmi stau lacrimile în gât (de drag) când mă vizualizez cu V lângă, amândoi echipați de schi, bând un ceai la cabană, după câteva coborâri. “La schi cu fii-miu” – ce bine-mi sună!