Ruta: Altstätten (Baumert) SG - Landmark - Trogen - Speicher - Teufen - Bühler - Trogen - Altstätten, Elveția. Data: 28 ianuarie 2024. Echipa: Ștefan, Monica și Victor (2 ani și câteva zile)

Link ruta Strava  37km, 780km+

După ziua de azi ne vin iar tot felul de idei cam îndrăznețe pentru cele două vacanțe mari ale anului. Parcă tot cu bicicleta vreau în ambele, deși am zis că pe cea din mai să o păstrăm relaxare, plajă, mare… chestii d’astea pentru Victor. Nu am făcut nimic măreț azi, dar au ieșit toate destul de ok, ne-am adaptat rapid la schimbări.

Intenția era să mergem la schi cât mai des iarna asta, dar chiar pe 10 grade….n-am chef de mult condus, telecabine etc pentru o fleșcăială maximă. Acum o săptămână era zăpadă și frig, acum… doar pământul și iarba ude au mai rămas. Pentru drumeție nu avem idei grozave ca să merite noroială și somnul prost pentru Victor. Dar putem lua bicicletele și pedalăm frumos pe Valea Rinului până la un loc de joacă și un croissant. Aproape de miezul nopții strâng cât de cât lucrurile pentru mini-tură ca dimineață să fie cât mai multă relaxare.

Privim răsăritul de la geam, în timp ce ne luăm micul dejun și mă uit la ceața din vale. Prognoza e cu soare fără nori toată ziua. Ștefan se gândește că se duce până ajungem noi. Dar totuși, am locuit în vale atâția ani. Nu am prea mare încredere. Schimbăm planul și o luăm spre Appenzell mai bine. La deal, la soare! Nu ne grăbim de dimineață, plecăm pe la 10 fără ceva. Oprim în creastă la joacă și prânz, apoi continuăm cât doarme Victor, încotro ne atrage.

*home sweet home, deasupra mării de nori 🙂

Victor are însă planul lui. Adoarme în 10 minute de la plecare. Curios de devreme… Ajungem în Trogen și facem un scurt popas. Mereu mi se părea drăguț când treceam cu mașina. Lipsa unui Bäckerei (patiserie) și a unor drumuri însorite ne fac să stăm puțin aici.

*Trogen

O dezmorțire, un ceai și-o scurtă baie de soare, apoi o luăm spre Speicher, unde-i și magazinul de la gară deschis. Luăm niște bunătăți locale, de Appenzell, și mergem cu ele la locul de joacă pe care îl știm deja.

*loc de joacă Speicher

Ne bucurăm de soare și picnic la măsuța de la Spielplatz. Victor se simte bine, se joacă la nisip, mai aleargă, mai mănâncă sau se bagă la sărituri. Tractorul l-a lăsat cam indiferent de data asta. Stăm mai mult de două ore pe aici. Suntem lăsați să mai schimbăm o vorbă două 🙂 Nu se țipă, nu se plânge.

Ștefan propune întoarcerea prin Wald, eu văd două poze de pe traseul spre Teufen și vreau să trec pe acolo. Asta ar însemna lungitură cam mare și multă urcare la final. Alegem să aruncăm doar un ochi pe ruta mea și apoi să ne întoarcem prin Wald. Dar e prea drăguț pe aici și continuăm până în Teufen. Merg pe mâna lui Ștefan să ne întoarcem pe drumul paralel în Trogen și înapoi acasă. Cu ocazia asta scăpăm mai repede de urcuș și când va deveni Victor mai nerăbdător o să avem mai multă coborâre, deci mult mai bine așa. Plus că profităm mai mult de soare așa.

*urcușul scurt și chinuitor

*priveliștea după urcuș

*întoarcerea spre Trogen cu socializare din mers

Bucățica Speicher – Teufen din ruta 4 chiar mi-a plăcut, cu tot cu scurta urcare în cap care m-a făcut să-mi fac iar planuri de antrenamente mai zdravene. Întoarcerea spre Trogen a fost pe un drum cam circulat de mașini, dar a mers repede, mai ales cu puțină socializare neașteptată.

*marea de nori spre Bodensee

Coborârea de la Landmark spre casă a fost fără soare în cea mai mare parte, dar suficient de scurtă încât să nu înghețăm prea tare.

Victor a dormit de două ori câte puțin (raritate maximă căci are de mult un singur somn pe zi) și a fost așa de mulțumit de locul lui în caleașcă și de zi în general că încă nu ne vine să credem. Ne dă speranțe.

Dacă mi-ar fi propus Stefan să facem azi o tură cu 800m diferență de nivel, i-aș fi spus să mă lase în pace că nu sunt în stare. Dar așa… din aproape în aproape, a ieșit. Cu ceva febră musculară în ziua următoare și cu nerabdarea unei ture lungi. Deja îmi saltă inima gândindu-mă la posibile trasee pentru primăvară/vară.

Norvegia… cred că iar nu scapi de noi. Sau să fie Scoția?