Data: 17 noiembrie 2017. Ruta: Fântâna lui Botorog - Cab. Curmătura și înapoi. Munții Piatra Craiului, România.
Echipa: Monica, Mike, Radu.

O drumeție scurtă, de seară, pe care nu vreau s-o ratez. Am o săptămâna de stat în București, cu lista de treburi clară, dar vreau să-mi iau energie de undeva pentru a fi eficientă zilele următoare. Și cum să nu-mi surâdă o plimbare până la o cabană dragă, cu oameni dragi? Ne întâlnim vineri, pe la 17.30, în parcare la Botorog și-o luăm încetișor prin pădure, la lumina frontalei.

Nu-s multe de spus. E o drumeție scurtă, un traseu bătut de multe ori, în toate anotimpurile. Ce reușim însă în premieră este să ratăm poteca către Curmătura și unii dintre noi să se bucure de posibilitatea unei mici aventuri. Nu s-a lăsat cu chestii epice, din păcate, dar am nimerit un drum alternativ simpatic. Uf, prea scurtă bălăureala asta. La cabană avem noroc de mâncare. Probabil dacă nu se anunța un grup pentru seara asta, trebuia să ne mulțumim cu niște bicuiți și-un ceai.

O ciorbiță bună, o ședință foto cu pisica și-apoi ne întoarcem pe drumul clasic înapoi la Fântâna lui Botorog. Îmi pare bine că am reușit sa mă țin de cuvânt și să ajung. Acum hai la treabă, Monica! Lasă muntele! Direcția București, către blocurile gri. Nu mai bine rămân o săptămână în Piatra Craiului și ignor treburile?