Data: 09 aprilie 2017.
Traseu: Altstätten - Bodensee - Bregenz - Rhinedelta - Heiden - Reute - Altstätten.
Echipa: Ștefan și Monica, Diti și Adriana + prieteni de-ai lor.

Album foto.

Dacă sâmbătă am fost la semimaraton, duminică ne gândim la o tură de relaxare cu bicicletele. Se anunță o zi frumoasă, iar picioarele par să fie într-o stare decentă pentru pedalat. În plus, ni se pare o ocazie bună să ne vedem cu Diti și Adriana că n-am mai ieșit de anul trecut cu ei. Stabilim întâlnirea cu ei la 10.30, într-o parcare din Germania. N-am fi vrut noi să ne trezim iar devreme, dar nici să începem tura prea târziu nu-i o idee bună. Bineînțeles că plecăm prea târziu de acasă și pedalăm cu spor și fără pauze până la Bodensee. Drumul e plăcut, bun și destul de liber. Ne mișcăm rapid până în Bregenz. Părea că vom ajunge la timp până să ne amețim pe drumurile din oraș și să mă distrez cu o mică problemă la bicicleta mea. A început să mi se prindă într-un fel dubios lanțul și aveam să cobor cu mare stres la final de zi din cauza asta. Mă și imaginam zburând dacă se întâmpla treaba asta în viteza…

Ajungem la lac destul de obosiți și ne strecurăm printre zecile de biciclete. E faină pista din jurul lacului, dar mult prea aglomerată. Am înțeles că vara e și mai gravă situația.

Cum am întârziat deja, ne auzim la un telefon și decidem să ne oprim și să-i așteptăm. Pfiu, îmi trag și eu puțin sufletul după o oră și jumătate de forțare. O să presupun că am fost la mare și anul ăsta, că nu-i mare diferența.

Ajung și ei. Sunt o trupă întreagă, cu mic, cu mare. N-am știut că o să fim grup atât de mare. De aici începe partea de relaxare a zilei. Ne întoarcem o bucată pe același drum pe care am venit, apoi o luăm spre Delta Rinului – cea de la vărsarea în Bodensee, nu cea mare din Olanda 🙂

Partea asta de deltă s-a format după ce au modificat cursul fluviului. Acum e un parc natural fain, situat între albia veche și noul canal.

Pedalăm încetișor, povestim, facem pauze dese și admirăm împrejurimile.

Vai, vai cum e cuțu ăsta! Ne amuzăm teribil cu el 🙂

Găsești cam tot ce vrei în jurul lacului – plaje simple sau de fițe, stațiuni luxoase, piste de bicicletă, păduri și zone mai sălbatice, munțișori lângă. După vreo 3 ore de pedalat în grup ochim o terasă și ne oprim la o bere cu cartofi prăjiți. Oare am trecut graniță sau nu? Ok, e nota de plată în Eur, deci suntem încă în Austria 🙂

Suntem încă la începutul lui aprilie, dar căldura e mare. Așa că pică bine scurta trecere prin pădure.

Ieșim de pe pista clasică de biciclete și o luăm către malul lacului, pe o potecă pitorească, dar nu tocmai potrivită pentru bicicletele noastre. Scăpăm fără căzaturi și facem curând un popas. Adriana a venit pregătită și cu păturică de picnic, dar nu stăm atât de mult aici încât să profite la maxim de ea. Vai, ce m-aș întinde pe ea să dorm…

O gustărică, o vorbă și pornim mai departe până la aproape de granița cu Elveția. Diti cu Adriana se întorc spre Germania, iar noi ne întrebăm pe unde să ne întoarcem acasă? Atacăm sau nu niște dealuri?

Încinși bine și destul de înfometați, facem ochii mari la o terasă din drum. Suntem încă în Austria, adică prețuri decente și, chiar dacă-i destul de târziu, ne oprim la o pizza și-o înghețată.

Ok, acum suntem gata să atacăm dealurile spre casă. Pfoai, cum e! Declar că-s prea obosită și total nepregătită pentru așa ceva. Începe chinul. Curg apele pe noi, mușchii urlă. Ștefan urcă parcă fără probleme. Eu trebuie să mă opresc des să-mi trag sufletul. Dar cu chiu cu vai tot urc. Dușul rece care mă așteaptă acasă e un marele meu vis acum.

Dar și când vine coborârea… ah, ce plăcere! Iuhuuuu! Sper să nu-mi facă iar figuri lanțul. Când văd că depășesc 30 km/h ciupesc frâna că frica-i prezentă. S-a mai răcorit acum și coborâm spre Altstätten pe lumina caldă a serii.

A fost un weekend bun, cu alergare, socializare si-o tură plăcută pe biciclete. Parcă mă simt împlinită când simt oboseala duminică seara.

Detaliere piste de bicicletă în jurul lacului Bodensee: www.bodensee-radweg.com/tourentipp/jugendherbergs-radtour-bodensee