Perioada: 14-15 Ianuarie 2017.
Destinația: Ischgl, Austria / Samnaun, Elveția.
Echipa: Ștefan și Bejan.

Bejan e între joburi perioada asta, drept urmare se decide la un roadtrip până în Elveția la noi, cu Dusteru’. Nu face mult pe drum, cam o zi jumate, și ajunge într-o joi, mort de oboseală. Mă ia de la birou și-l conduc acasă unde-l las să se refacă, că doar trebuie să fie în formă pentru diseară la bere la Schlüssel, apoi în weekend la schi.

Ne decidem să mergem în Ischgl, e zăpadă suficientă și e aproape, cam la 1h jumate de condus. Planul e să stăm 2 zile cu dormit în mașină. Pentru el e prima zi din sezonul de placă și sâmbătă e zi de acomodare. Vremea din păcate nu e cea mai bună, e ceață și vânt, dar ne intrăm încetișor în ritm. La un moment dat se face și o fereastră scurtă cu soare, încercăm și un offpiste pe sub un telescaun, iese foarte bine.

cea mai înclinată pistă din zonă, de vreo 70%

Coborâm și în partea elvețiană, în stațiunea mai puțin cunoscută – Samnaun. Avantajul vremii nefavorabile este că nu e plin pe pârtii. Ba chiar aici, în partea elvețiană, e gol de-a binelea. Dăm peste o cabană foarte drăguță (Salaas) care pare că are ca specific șampania. Meniul e plin de specialități, care mai de care mai sofisticate, meniul fiind însoțit și de o cărticică cu istoria fiecăria dintre ele. Noi suntem mai ignoranți și bem bere, dar ar trebui să-l aducem pe Andrei aici, în Aprilie când vine.

Mai dăm câteva pârtii până când se închid toate instalațiile. Coborâm, ca de obicei, la limita programului, când deja e semi întuneric.

Legat de Ischgl, am citit că s-a dat o lege cum că după ora 18 nu ai voie a mai umbla cu echipamentul de schi pe tine (adică în clăpari și cu schiurile pe umăr). Cauza cică ar fi fost ceva cafteli ale unora, care s-au lăsat cu urmări nasoale din cauza clăparilor și a schiurilor folosite ca arme albe.

Mâncăm ceva apoi mergem la o saună, la singurul spa deschis pentru publicul larg (celelalte centre erau proprii hotelurilor, drept urmare rezervate doar clienților). Spa-ul e foarte mic, are doar o saună și un bazin, dar nu e plin și ne delectăm cu câteva saune care pun capac oboselii de peste drum. Revenim în parcare și ne punem la somn, în încăpătorul Duster. În toiul nopții ne bat unii în geam, pesemne aburiți după mult băut. Nu ne-am deranjat să ieșim la ei. Apoi înspre 7 dimineața vine în parcare (care ar fi trebuit să fie goală, fiind interzis să lași mașina peste noapte – de fapt interdicția era ceva de genul între 2 și 7). Ne trezim și cu un avertisment lăsat în parbriz, din fericire nu e amendă.

Pe la 8 începe să se umple de mașini în parcare, azi e vreme bună, drept urmare mulți turiști și aglomerație.

Suntem destul de rapid în gondolă, decidem a lua micul dejun sus pe platou, la Idalp. În rest testăm aproape toate pârtiile, îmi plac în mod deosebit cele de la telescaunul E4, E2 și D1-2.

*Valea Höllenkar

Cam asta e, ne întoarcem seara obosiți și fericiți. Urmează o săptămână cu Insanity 😉