Data: 26 noiembrie 2016.
Destinația: Germania, Felsenwanderweg in jurul localității Rodalben, în Munții Pfälzerwald
Echipa: Ștefan, Monica, Mishu, Em, Mihai, George și alți prieteni nemți de-ai lor .

Suntem la a 5-a ediție a alergării de grup “Diaspora Ultra Challenge”,  un mod plăcut de a sărbători ziua națională. Eu am mai fost anul trecut, iar Ștefan a fost prezent începând cu a 3-a ediție. Despre alergarea asta și cum a apărut a scris Mihai aici.

Plecăm cu noaptea-n cap de acasă și pe la 9 si ceva ajungem la locul de întâlnire din Germania. La 10 e startul. Nu știu cum s-au nimerit, dar mare parte din băieți au tricouri albastre. Vremea nu-i cea mai atrăgătoare. Plouă mărunt. Ne echipăm și pornim în grup. E o alergare plăcută, într-un ritm decent. Dar glezna și genunchiul încep să-mi facă figuri după destul de puțini kilometri. Încerc inițial să nu le bag în seamă, dar până la urmă, după multe discuții cu mine, decid că e mai bine să nu forțez. Prefer să mă recuperez și să nu risc aiurea o accidentare mai gravă. Așa că pe la jumătatea cursei mă retrag spre parcare, alergând singură vreo 4 km. Azi mă mulțumesc cu un semimaraton. Ștefan a alergat până la final și ne-am întâlnit ulterior la cabană. Pozele lasă mult de dorit, dar se înțelege în mare ideea 🙂

Albastru, albastru și iar albastru. Alergători voioși, prin ploaie.

Restul zilei decurge în mare parte asemănător cu anul trecut. O masă copioasă la cabană, bere, apoi spre seară ieșim la târgul de Craciun din orășelul unde suntem cazați. Atmosferă plăcută, foc de artificii și vin fiert. Vai cum se uita un copil la artificii; câtă bucurie pe capul lui. N-are cum să nu-ți transfere și ție entuziasmul :). Continuăm cu povești și băuturică în camera de hotel, unde Em ne delectează cu vorbe din satul Mândra.

Duminică mergem la SPA, o recuperare perfectă cu saună și puțină bălăceală.

Ne vedem în 2018, când o să alerg cu mai mult spor decât anul ăsta, nu-i așa? Eu așa sper, cel puțin.

Alergare Monica

Alergare Ștefan

Experiența de anul trecut Diaspora Ultra Challenge 2015