Data: 03 decembrie 2016.
Destinația: Elveția, Appenzeller Alpen, Vf. Schafberg 2373m.
Echipa: Ștefan și Monica.

Album foto.

Hai să-i mai dăm o șansă traseului încercat în primăvară. Un kilometru vertical, un traseu cu pantă zdravănă și cu priveliște frumoasă. Data trecută n-am putut continua din cauza zăpezii, dar de data asta mergem pregătiți cu mini-colțarii de adidași și cu piolet. E început de decembrie și clar o să fie nevoie dacă vrem să ajungem pe vârf.

Suntem ambițioși azi și ne trezim devreme. Am fi vrut să prindem răsăritul pe traseu, undeva mai sus, dar nu ne-a ieșit chiar așa. Eram încă pe drum spre baza traseului la primele semne de lumină. Oricum tot apucăm să ne bucurăm de lumina roșiatică a dimineții. 

E încă frig când pornim și iarba-i înghețată. Nimeni în jur. E perfect. Urcușul începe direct din parcare așa că ne încălzim rapid și urmează să dăm jos din straturile de haine.

E genial dimineața pe munte, mai ales când prinzi vreme bună. N-aș putea să numesc alergare ce-am făcut azi. Au fost multe pauze de făcut poze și admirat împrejurimile. Ce bine e când te mângâie primele raze de soare!

 

Suntem plini de energie și mulțumiți că am reușit să ne ridicăm din pat când a sunat ceasul. După primii doi kilometri dăm deja de zăpadă și suntem înconjurați de o mare de nori.

 

La primul mic vârf facem un popas. Câțiva drumeți sunt în urma noastră. Schimbăm câteva vorbe și îi lăsăm s-o ia înainte pe ultima porțiune către vârf. E ceva mai delicată, cu niște lanțuri și zăpadă.

Urcăm cu grijă până pe vârful Schafberg. De aici se vede și Säntis, cel mai înalt din zonă, la care nu am reușit încă să ajungem, dar i-am dat târcoale de câteva ori. Și nici acum nu avem traseu direct către el. Se lasă așteptat.

*Säntis 2502m

La întoarcere ne oprim hipnotizați de ruta pe care au ales-o ceilalți drumeți cu care ne-am întâlnit pe vârf. Și nu ne mișcăm până nu le urmărim traseul până în creastă. Pare super abrupt din depărtare.  Ne tot dăm cu presupusul pe unde o vor lua. De ținut minte ruta – pare interesantă.

O tură scurtă pe lângă casă și numa’ bună pentru început de weekend.