Data: 15 noiembrie 2015.
Destinația: Elveția, Altstätten.
Album poze aici.

Dacă tot avem de făcut un drum lung până în sudul Germaniei, hai să facem o plimbare prin orășelul în care ne vom muta probabil în 2-3 luni. Așa, puțin, cât să luăm pulsul.

Câteva date:

*situat pe valea Rinului, în cantonul St. Gallen

*aproximativ 11.000 de locuitori

*pe aici trece o ruta de cicloturism “Herzroute/ Heart Route” sau “Route 99”; mai multe detalii pe site-ul www.herzroute.ch

*sunt multe posibilităti de drumeție și par să existe destul de multe locuri de vizitat; câteva idei pe www.st.gallen-bodensee.ch  sau www.altstaetten.ch.

E foarte mic comparativ cu orașele în care am locuit până acum. Oare o să ne obișnuim? Oare liniștea de aici o să devină apăsătoare? Nu știm. Centrul e tare drăguț, cu clădiri vechi și colorate, iar la 1 km de centru ești deja în mijlocul naturii, lângă râu, pădure, capre. Peste tot sunt semne de trasee pentru drumeție sau pentru bicicletă. Am văzut și câteva baruri și restaurante. Par a fi de toate.

Vremea din păcate cam lasă de dorit azi și probabil din acest motiv nu vedem multă lume plimbându-se pe străzi.

Chiar o să lucuim aici? De când ne dorim să fim la baza munților… încă nu-mi vine să cred.

Pentru antrenamente de alergare la deal nu vom avea mult de căutat pante. Sunt peste tot, de toate înclinațiile. Dorință și voință să avem 🙂

Ca să ajungi la munții din zare, din Austria, trebuie doar să treci Rinul. 4 km până la graniță. Sau daca vrei la Bodensee, ai de pedalat cam 15 km. Pentru schi ar fi cea mai apropiată stațiune cam la 30 km. Nu sună rău deloc. Totul e să reușim să ne adaptăm și să ne integrăm incet-încetișor. Avem multe de învățat.

Liniște, curățenie și-un peisaj de care nu cred că mă voi plictisi prea curând. O sa fie bine.

Nu zăbovim foarte mult căci mai avem de condus până în Berlin. Facem totuși o mică pauză si la Bodensee.

 

Am emoții 🙂