Destinația: Alpstein, traseu Schwägalp - Kronberg (1663m) dus-întors, 12km, ~700m+. Data: 23 octombrie 2022. Echipa: Ștefan, Monica, Victor; întâlnire cu Claudia, Andrei și Miruna.

Noapte nebună, cu minim de somn. Dar e duminică și asta înseamnă drumeție în familie. Aseară ne-am decis pentru o tură spre Ebenalp sau prin zonă, însă Victor adoarme pe drum, în mașină, așa că lungim drumul până în Schwägalp, să apuce un pui de somn decent, nu doar 10 minute.

Brrr, ce frig și vânt e! Alegem un traseu spre Kronberg, unde e și cabană. Pe vârf am mai fost, pe ruta asta nu. După punerea în miscare simt cum îmi revin ca de obicei, uit de oboseală și zburd pe potecă.

Se vede fain peretele din Alpstein. Începutul e destul de lin, apoi intrăm în padurice unde e mai cald si nici vântul nu mai bate, urmând o urcare destul de zdravănă până pe vârf.

Popasul pentru masa principală a lui Victor și joacă îl facem ceva mai jos de vârf, într-un loc în care sperăm să nu ne sufle vântul prea tare.

Se decid si Andrei, Claudia și Miruna să vină, însă ne întâlnim cu ei abia la întoarcerea spre mașină. Mai facem o pauză lungă pentru Victor in creastă, lângă cabană, și-apoi coborâm pe același drum ca să ne vedem cu ei. Mai era o alternativă circulară, dar cred că o lungeam oricum prea tare pe acolo. Ne bucurăm nițel și de soare și de un wurst.

A ieșit bine și azi. Ștefan a dus greul pe urcare. Victor a fost mulțumit în cea mai mare parte a turei. Traseul ușurel, dar suficientă diferență de nivel pentru noi acum, cu priveliște faină și-o mică pădurice simpatică.

Ruta Strava Schwägalp – Kronberg: www.strava.com/activities/8007508853