Data: 15 dec 2019. Locul de joacă: pe lângă casă (Altstätten, Elveția). Echipa: Monica și Ștefan.

Urmează pauza clasică de alergare de două – trei săptămâni, așa că azi e ultima din 2019. În general e greu fără alergare, dar sper ca de data asta să suportăm mai ușor. Mai e foarte puțin până vin zilele de schi și mai avem de meșterit la patul pentru mașină. Sper să mă țin și de programul de gimnastică până plecăm.

După multe zile friguroase, ba cu ploaie, ba cu ninsoare (cam puțină, din păcate), azi parcă a venit primăvara. Vreo 10 grade și-un “șoricel” care își mai face din când în când loc printre nori. De dimineață chiar se arăta mândru pe cer, dar n-am fost prea matinali să profităm de el. Ne-am bucurat de soare pe balcon, la cafea.

Nici de plat așa cum era trecut în calendar, dar nici de tras tare pe munte nu avem chef azi. Așa că alegem să o luăm pe delușoare, ba printre case, ba prin pădure. Încă ne place mult locul ales de locuit. Are de toate 🙂

Ștefan are o singură țintă pentru azi – minim 13km, ca să ajungă în premieră la 2400km alergați într-un an. Cam atât am strâns și eu anul trecut, însă în 2019 am scăzut volumul și diferența de nivel acumulată, din diverse motive. Las’ că în 2020 o să fiu pe val! Oare cât de grea o sa fie revenirea în ianuarie? Acum pare că sunt într-un vârf de formă. Sper să nu se ducă prea mult în jos, să mă mențină schiul de tură.

Mă uit la urcarea din față cu pantă mai mare și-s convinsă că o s-o dau în mers pe acolo. Ajung la ea, alerg în continuare și nu-mi pare deloc greu să fac asta. Măresc viteza și-i încă ușor. Mă enervez și încerc să ajung să gâfâi ceva, să crescă pulsul, nu știu. Picioarele sunt cam obosite ce-i drept după o săptămână de Insanity (gimnastică acasă), dar totuși, ar trebui să pot mări suficient viteza pe urcare încât să simt că nu mai pot. Reușesc până la urmă să ajung la 170 bătai pe minut și gata, m-am calmat acum. Probabil daca mai continua ajungeam curând și la gâfâit. Parcă văd că în ianuarie o să mă chinui invers, să scad pulsul sub 170 :))

Nu poți să te plictisești pe aici. Dai mereu de câte o pufoșenie – o lamă, o oiță, o pisică.

Plăcută alergarea de azi. Mă simt mai bine. Acum hai înapoi la meșterit 🙂

Partea sportivă a anului 2019 în cifre

Monica:

  • alergare 1870 km / dif. niv. acumulată: 49000 m
  • cu bicicleta: 2000 km /dif. niv. acumulată: 21500m
  • total (alergare, drumetii, schi sau cu bicicleta): 4700 km

Ștefan:

  • alergare: 2403 km / dif. niv. acumulată: 69000 m
  • cu bicicleta: 2600 km / dif. niv. acumulată: 20500 m
  • total (alergare, drumetii, schi sau cu bicicleta): 5700 km