Data: 8 decembrie2019. Destinația: Arosa, canton Graubünden, Elveția. Echipa: Ștefan, Conrad, Monica + 2.

Acum vreo trei săptămâni am găsit o oferta pentru skipass în Arosa și-am zis să profităm de ea, cu riscul de a prinde o zi cu vreme rea sau prea puțină zăpadă. Dar am avut noroc. Nu-s toate pârtiile deschise, însă avem suficient loc de joacă pentru o primă zi de schi din sezon. Plecăm de acasă cu noaptea în cap și ajungem printre primii pe pârtie. Parcăm la gondola – Hörnli Talstation (1832m).

Pfff, e soare, liber și cele câteva pârtii sunt în stare perfectă. Iuhuuuu! Nu mă așteptam să mă bucure așa tare ziua asta. Suntem noi doi și cu Conrad. Mai trebuie să ajungă și ceilalți care n-au avut chef să fie așa matinali. Din păcate pentru ei, au ratat cea mai faină parte a zilei.

Sunt cu gândul la vin fiert. Îl asociez inevitabil cu mersul la schi 🙂 Așa că facem o primă pauză pe la 10 juma, dar țeapă… nu au. Încerc un punch și nu-mi place deloc. Rămâne să mă bucur de relaxarea la soare și atât.

Reușim într-un final să ne vedem și cu ceilalți doi, mai dăm două, trei ture și ne oprim la cabană pentru prânz. Deja s-au cam stricat pârtiile și cheful de schi a scăzut. Îi invidiem pe cei care urcă cu schiurile de tură. Cred că data viitoare o să ne luăm skipass pe juma de zi, până în ora 12. Să profităm de primele ore, când e mai puțină lume și zăpada ok.

Cu cheful în scădere spre final de zi căci soarele s-a dus și-s multe zone cu ghețuș, tot profităm până la capăt de skipass și ne retragem printre ultimii.

Arosa e legată de Lenzerheide, însă azi nu prea are sens să încercăm și cealaltă zonă de schi. Am avea de luat o telecabină și în partea unde am ajunge sunt și mai puține pârtii deschise. Mai e timp iarna asta să testăm cealalta stațiune. Sezonul abia a început.

Pârtii Arosa – Lenzerheide: