Data: 13 august 2017. Destinația: Alpstein, Appenzell Alps, Elveția. 
Ruta: Wasserauen - Meglisalp - Ageteplatte (1897m) - Mesmer (1614) - Seealpsee - Meglisalp - Seealpsee - Wasserauen.

Dacă ieri am fost la drumeție în Alpstein și-am alergat pe plat, azi revenim pe munte la alergare. Cum Radu îmi zice să alerg mai tare pe urcări, încerc să mă conformez, nu? Doar că nu plecăm de acasă imediat după micul dejun și mă apucă iar foamea. Hai că intră o porție mică de paste cu aproape o oră înainte. Mda… porția a ieșit cam mare, iar eu din mâncat paste nu mă pot opri. Cât am, atât mănânc. Jumătate de oră de condus, echiparea și-o tăiem la deal. Nu alerg cu Ștefan azi, dar pornim împreună. Fiecare cu ritmul lui. 

Atac în forță prima urcare. Așa, bagă! Toate bune și frumoase. Pulsul ridicat, suferință de efort, poteci faine deja cunoscute și bătătorite. Dar nu dureaza prea mult până ma opresc și scot din mine juma din pastele mâncate mai devreme. Mda… gata cu forțarea pe urcare :))

*vedere spre Ebenalp

Stau puțin să mă refac și continui alergarea spre Meglisalp, pe o curbă de nivel frumoasă. Încet, încet îmi revin. Drumeții cu care mă intersectez mă încurajează. Cu unii chiar reușesc să mă văd de 2 ori și mă întreabă de traseu și timpi.

De la Meglisalp încerc un nou traseu, spre Ageteplatte. Hai cu urcările! Nimeresc o altă potecă interesantă și ceva mai tehnică. Pe coborârea de la Ageteplatte spre Mesmer sunt și câteva lanțuri. Azi e plin de turiști pe munte că-i vremea bună. Continui până la Seealpsee și-apoi mai încerc o urcare abruptă și revin la Meglisalp pe unde am fost mai devreme. Înapoi pe curba de nivel de la început și întoarcere finală la mașină pe varianta mai ușoară, să pot alerga mai rapid. A ieșit o tură faină în care am testat noii adidași pe teren mai tehnic. Sunt unii mai light pe care mă gândesc să-i folosesc săptămâna viitoare la concurs. Par ok și pe teren accidentat. Si-un antrenament bun de alergare pe căldură. Noroc cu apa de la Meglisalp.

*Seealpsee

*traseul pe curbă de nivel către Meglisalp

*urcarea de la Meglisalp spre Ageteplatte

*coborărea spre Mesmer

Auzi, dar noi când venim la lac la relaxare?