Perioada: 25 – 27 martie 2016.
Destinații: Arosa-Lenzerheide din Elveția, Serfaus-Fiss-Ladis și Kaunertal Gletscher din Austria.
Echipa: Ștefan, Radu, Monica, Sybille, Mihai, Adriana, Diti.

Ștefan are două zile libere că-i Paștele Catolic, eu abia m-am întors din România și am de recuperat la capitolul treburi de birou și somn, iar joi seară ajunge Radu la noi, pentru un weekend prelungit la schi. Vineri se duc doar ei doi într-o stațiune din Elveția și vin entuziasmați. Cam scump, dar pârtiile faine, zăpada bună și destul de liber. Au ales Arosa-Lenzerheide și s-au dat la greu. Cred că amândoi și-au depașit recordul de km schiați într-o zi.

Sâmbătă dimineață pornim spre Austria, unde ne întâlnim cu restul grupului. Ajungem cam în același timp în Serfaus și căutăm destul de mult o parcare cu locuri libere. Deja îmi fac griji de cât de aglomerat o să fie pe pârtie. În cele din urmă pe sus e rezonabil. Pârtii sunt multe, dar jumătatea de la bază este cu zăpadă apoasă, grea, cu hopuri și multă lume. Nu tocmai ideal. Niște pârtii negre ne atrag și chiar au fost faine. Păcat că pe mine nu m-au ținut picioarele pentru mai mult de o coborâre pe așa ceva. Cabană și stat la soare scrie pe mine azi.

Prindem la mustață ultimul telescaun care să ne ducă unde trebuie, cât să ajungem la mașini.

Cât timp am lenevit la soare am căutat cazare în zonă și, întâmplător, am prins un last minute cu tarif decent pentru perioada asta. Cu o lună înainte Ștefan nu mai găsea nimic. Rămânem în zonă, în apropiere de ghețarul Kaunertal.

Duminică e raiul la schi. Uitându-te pe harta cu pârtii nu pare cine știe ce, dar ghețarul își spune cuvântul. Zăpada e super, vremea perfectă, iar eu sunt ceva mai odihnită.

Suntem lângă granița cu Italia, într-o căldare foarte tare, la o altitudine de 3000m.

*priveliștea de pe vârf, unde te lasă gondola (3108m)

Mi s-a părut bine gândit raportul instalații de transport pe cablu / pârtii. Îmi pare dificil să se aglomereze prea tare o anumită pârtie. De exemplu, pentru a ajunge într-un loc de unde pornesc 3 pârtii faine ai la dispoziție un teleski; în cazul acesta s-ar putea aglomera doar daca s-ar opri foarte multi sus și apoi ar porni toți în același timp… slabe șanse.

*pe vârf, la granița dintre Austria și Italia; echipa aproape completă (Diti face poza)

Și puțină joacă de final – sărituri în clăpari. Greu, domne’, greu.

Zona de schi de pe Ghețarul Kaunertal ne-a plăcut mult. Mai venim. Se schiază până în iunie aici. Pe vremuri cică se schia tot anul. Acum sunt nevoiți să acopre părți din ghețar ca să încetinească procesul de topire.