Perioada: 01-02 aprilie 2018. Destinații: Domat - Zeus (Plessur Alps), Altstätten - St.Anton Pass (Appenzell Alps); Elveția. Echipa: Ștefan, Monica, Mihai, Simona.

Ce pisici facem azi pe vremea asta? Luăm la puricat pe hartă zonele din apropierea casei și încercăm o drumeție. Altceva pe ploaia asta parcă nu intră și doar n-o să stăm în casă, nu? Ieri am fost până în Germania la un botez, deci nu ne-am obosit cu vreo activitate sportivă.

Peste tot plouă. După ce întoarcem harta pe toate părțile alegem un munțișor de explorat. Așa… ușurel, la pas. Conducem cam 80km până în Domat (pe lângă Chur) și-o luăm în sus pe un forestier. Picură, nu-i chiar așa rău. Ținta ar fi să ajungem pe Vârful Fulhorn din Plessur Alps. Dar habar nu aveam că ne vom împotmoli în zăpadă mare mai sus pe traseu. Ajungem să săpăm urme și să transformăm plimbărica într-o mini-aventură. Pe vârf clar nu mai ajungem.

Nu-i nimeni pe aici, doar niște căsuțe aruncate ici-colo. La una din ele găsim un loc de luat prânzul. Am ajuns la Zeus! Așa se numește căbănuța. Îi facem și statuie. E semn că am ajuns pe vârf 🙂

La întoarcere alegem alt traseu. Tot cu afundat prin zăpada. Avem parte chiar de un strop de soare pe final și de bucățele de cer albastru. Cadou că am fost cuminți și n-am stat în casă.

Ajungem și la brândușe 🙂 Hai că ceva tot a ieșit azi.

Uiiii, ce căsucă drăguță!

Ziua următoare e cu soare. Altă viață! Dar rămânem pe lângă casă, căci azi pleacă Mihai și Simona. Ieșim la plimbare pe potecile pe care alergăm de obicei, până în pasul St. Anton (1110m, Appenzell Alps). Oprim și la prăjitură aici, nu?

Pfff, pantaloni scurți, fustițe, boierie!

*vedere spre Alpstein si Vf. Säntis

*spre Valea Rinului și munții din Austria

Aproape 6 ore de dumeție, cu multe pauze, voie bună și-o scurtă vizită prin centrul orășelului în care locuim, Altstätten.

*așa se face educația; cu bățul :)))

*Altstätten

Duminică (Domat):

Luni (Altstätten)