Data: 25 feb 2017. Destinația: Elveția, Schwende Appenzell, zona de schi Ebenalp. Echipa: Ștefan și Monica.

Album foto

Primul weekend de anul acesta acasă, după o lună și ceva de stat în România și o ieșire scurtă la schi în Austria. Ștefan ar vrea să mai testăm schiurile de tură și căutăm trasee mai interesante prin zonă. Însă ne cam sperie riscul ridicat de avalanșă așa că sâmbătă pornim destul de târziu spre o o mică zonă de schi din apropierea casei – Ebenalp, pentru mai multă siguranță.

Până ne decidem cu traseul se face destul de târziu. Parcăm mașina în Schwende și pe la prânz începem urcarea. O luăm pe marginea pistei amenajate și spre final ne chinuim destul de tare din cauza pantei mai accentuate. Ne descurcăm până la urmă, trec emoțiile și continuăm după alte urme de schiuri. Nu ne grăbim, înaintăm incetișor și ne delectăm curând cu o pauză la soare, pe băncuță.

Ne bucurăm de priveliște, de soare și încerc să mă învăț cu întoarcerile, testez poziții încât să simt că înaintez mai ușor pe schiuri. O să vină și timpul când o să mă simt mai puțin stângace și mai în siguranță pe schiurile de tură.

Zăpada e ok și-i mai multă decât ne așteptam.

 

Ajungem la un teleschi și mă opresc c-am obosit deja cam tare. Mă pun la soare și scot termosul cu ceai fierbinte. Ștefan e entuziasmat și mai urcă o pantă – o pârtie neagră, neamenajată. Îmi refac forțele cam jumătate de oră cât îl aștept, apoi coborâm împreună pe unde-am urcat.

*Ștefan coborând bucata pe care mie mi-a fost lene să urc

Zăpada e pufoasă pe alocuri și prind curaj încetul cu încetul pe coborâri.

Ultima parte de coborâre este pe pârtie amenajată. Hai că ne-a ieșit o plimbărică decentă, ne-am bucurat de-o zi însorită și de noul echipament.

Ce fain să ai zone d’astea aproape de casă…