Data: 12.10.2014.
Traseu: Dahme Radweg
Echipa: Ștefan, Călin, Doina

Tură de o zi la propunerea lui Călin, pe Dahme Radweg. Dahme este unul din râurile care ajung în Berlin (alături de Havel și Spree). El pornește din Kolpien și se unește cu Spree-ul în Köpenick, în sud-estul Berlinului (detalii aici: http://www.dahme-radweg.de/ ).

Plecăm așadar de dimineața, în formație de trei (eu, Doina, Călin). Primii kilometri se scurg fără nimic deosebit, trecem prin locuri în care am mai fost: Köpenick, pe lângă Müggelsee, Erkner. Curând ajungem și pe lângă Tropical Islands, un complex gen spa/ștrand, făcut într-un garaj de zepeline. L-am mai văzut de pe autostradă dar nu-mi dădeam seama cât de mare poate să fie. Deci, e absolut enorm. Mai trecem pe lângă Königs Wusterhausen, un oraș care-l văd mereu de pe autostradă și mă amuz de numele lui. Facem curând vreo 80 de km, Doina zice că se retrage așa că oprim în primul oraș cu gară și ne despărțim de ea.

Rămas doar eu cu Călin, pedalăm mai tare puțin dar ne încearcă curând foamea, drept urmare oprim în primul orășel, Gloßen. Admirăm scurt centrul vechi și ne tragem la primul restaurant.

Golßen, piața centrală

Golßen, piața centrală

De aici la izvor nu mai este mult, ultima bucată fiind prin pădure, pe ceva poteci. Izvorul e cam plăpând perioada asta, e așa o văgăună umedă și un panou descriind locul.

Izvorul Dahme-ului

Izvorul Dahme-ului

Dupa ce ajungem la izvor, ne uitam de trenuri si descoperim ca regional-ul plănuit a-l lua e din 2 in 2 ore, nu din 1 in 1 cum credeam. Mai avem ceva km până în Uckro, orașul cu gară din apropiere, iar trenul pleaca in 40 min. Pedalăm ca nebunii, o parte e prin padure, unde se face bezna, și e nisip in multe locuri pe jos, riscăm să cădem dacă nu suntem atenți. Nu stim unde e gara așa ca ne oprim putin să ne uitam pe mobil, secunde pierdute care s-au dovedit a fi suficiente pt a rata trenul la mustață; ajungem pe peron fix cand pleacă.

No, tre să mai umplem 2 ore acum, deci luăm bilete apoi ne refugiem într-o carciumă, unde băgăm bere și mâncare. Ajugem seara rupți în Berlin. Fain!