Un smoothie de la care nu prea aveam prea mari asteptări legate de gust, dar a fost ok. Si arată atrăgător. Îmi rămăseseră niste ridichi si mi-era că se strică în frigider (si abia ce-mi dăduse o colegă ideea). Seamănă la gust cu iaurtul turcesc (ayran), puțin mai “piscăcios”. O să încerc si cu chefir să vad cum iese. După spusele străbunicii, ca să asimilezi vitaminele ai nevoie de ceva grăsime, asa că iaurtul cred că se combină bine. O fi, n-o fi asa… nu stiu.

Durata: aprox 5 minute (pentru spălat, curățat ridichiile si 2 minute la mixer)
De mixat următoarele ingrediente (pentru un pahar mai mare sau două păhărele mici):
– 200 g de iaurt
– o legătură de ridichi
– puțină sare, fără exagerare 🙂
 

Valori nutritionale pentru ridichi (sursa: http://en.wikipedia.org/wiki/Radish):

Nutritional value per 100 g (3.5 oz) (Procent DZR – doza zilnica recomandata)
Energy 66 kJ (16 kcal)
Carbohydrates 3.4 g
– Sugars 1.86 g
– Dietary fiber 1.6 g
Fat 0.1 g
Protein 0.68 g
Thiamine (vit. B1) 0.012 mg (1%)
Riboflavin (vit. B2) 0.039 mg (3%)
Niacin (vit. B3) 0.254 mg (2%)
Pantothenic acid (B5) 0.165 mg (3%)
Vitamin B6 0.071 mg (5%)
Folate (vit. B9) 25 μg (6%)
Vitamin C 14.8 mg (18%)
Calcium 25 mg (3%)
Iron 0.34 mg (3%)
Magnesium 10 mg (3%)
Manganese 0.069 mg (3%)
Phosphorus 20 mg (3%)
Potassium 233 mg (5%)
Zinc 0.28 mg (3%)
Fluoride 6 µg