Postarea de față n-are legătură cu călătoriile, dar am zis să notez mâncărurile care mi-au plăcut si care mi se par mai sănătoase. Nu este o rețetă standard, ci este adaptată la produsele pe care le aveam în casă.
Salată cu quinoa, grapefruit, rucola, salată, semințe, nuci
Timp de preparare: aproximativ 30 minute (cât timp fierbe quinoa)
*varianta finală |
Pentru un bol de salată (cam două porții măricele):
* 100 grame quinoa (se clăteste în câteva ape, se fierbe după cum scrie pe pachet; eu am fiert în 300 g de apă timp de 25 minute)
* un pumn de rucola
* 6-7 frunze de salată verde
* un grapefruit curățat (bucățele, cu tot cu zeamă)
* amestec de seminte crude (puse puțin în tigaie să se rumenească; noi am folosit semințe de floarea soarelui, dovleac si susan, migdale si nuci)
*quinoa fiert presărat cu semințe de susan |
Nu am adăugat nici condimente (fără sare, piper sau altele), nici ulei (semințele sunt suficiente) si ne-a plăcut gustul.
Leave a Reply