Data: 29 septembrie 2018. Destinația: Klettergarten Schollberg, Sargans, Elveția. Echipa: Ștefan, Monica.

Ne-am decis să nu mai plecăm în weekend căci urlă corpul și mintea pentru recuperare. Gata, fără condus mult, fără să ne obosim prea tare. 

În timpul săptămânii una dintre alergări a fost pe dealurile de lângă casă. Încă nu mă simt în formă, dar potecile astea faine prin pădure n-au cum să nu mă binedispună. Curios că încă dau de mici zone în care n-am mai ajuns. E un adevărat păienjeniș de poteci pe aici.

Pentru sâmbătă ne-am propus ca după antrenamentul de alergare să mergem la cățărat. Dacă tot am reluat firav activitatea asta săptămâna trecută, am vrea să nu pierdem imboldul de a continua. Vrem să încercăm o nouă zonă, în apropierea casei, unde am înțeles că sunt multe trasee mai ușoare.

Față de Koblach în Austria, la Klettergarten Schollberg (Sargans) trebuie să plătim parcarea 5 CHF (pentru toată ziua). Ni se pare că merită. Foare puțină lume, toalete, topo-uri, tot ce ai nevoie pentru o amiază de mișcare pe verticală. Încep eu pe un traseu foarte ușor, cap de coardă. Ce plăcere! Nu mă avânt la unele mai grele să nu mă întristez. Vreau s-o iau ușurel și să reconstruiesc încrederea.

Ștefan e cap de coardă pe următoarele trasee. Și-a ales unele puțin mai grele, dar tot într-o limită încât să nu simtă că-i peste puterile lui de acum.

Ca să forțăm și mâinile puțin, punem manșă pe un traseu mai dificil, cu prize scurse sau minuscule. Pfff, uitasem cum e 🙂 Păcat că ne-am trezit abia acum, la final de sezon, să revenim la cățarat. Dar poate ne ambiționăm și mergem la iarnă la panou. Dacă o iau încet, poate se obișnuiesc picioarele mele și n-o să mai doară atât de tare. Speranța moare ultima…

O să apună soarele în curând și tot nu ne vine să plecăm. Mai am chef de cățărat, dar nu vreau să exagerez și mâine să fiu praf la alergarea pe munte.

Da, aș zice că Schollberg e un loc tare bun de antrenament și reacomodare pe stâncă pentru noi. Mai venim. Sper, cel puțin 🙂

Duminica avem o alergare lungă pe munte în program. Ne-a ieșit o tură faină de vreo 30km: Alergare în Alpstein și Hoher Kasten RedBull Ridge Challenge