Data: 30 martie 2018. Destinația: Chlus, Ebenalp, Alpstein - Appenzell Alps, Elveția. Echipa: Ștefan, Monica, Simona, Mihai.

Zilele astea avem musafiri. Au venit Mihai și Simona pe la noi și ne gândeam acum ceva vreme că o să tragem de noi la greu în fiecare zi, că facem marea și cu sarea. Însă toți suntem destul de obosiți, iar vremea nu e cea mai cea. Vineri suntem matinali și încercăm un schi de tură în apropierea casei, cu toate că pare vară în vale. Sperăm totuși să găsim zăpadă suficientă în Alpstein.

La 8 dimineața suntem în mașină. Avem juma de oră de condus. Ce ciudat e să te echipezi de schi când în jurul tău e totul verde și soarele arde. Punem schiurile și clăparii pe rucsaci și-i dăm în sus. Niște urme de zăpadă mai sunt, dar nu știu unde o să schiem. Pfoai ce cald e!

După aproape o oră de urcat pe iarbă, care include și o pauză de ceai la soare, ne putem echipa. Hai că poate avem noroc totuși. Ritmul e lejer și-i voie bună.

Pe sus chiar avem senzația că a venit iarna. Soarele se ascunde și-i multă zăpadă. Urcăm până pe Chlus (1726m), admirăm priveliștea și facem o pauză scurtă. Cam bate vântul pe aici așa că nu stăm mult.

*foto credit: Mihai

O coborâre de câțiva metri cu emoții, apoi merge ușor pe pârtiile de schi amenajate.

Ne gândim să nu finalizăm tura așa repede, așa că mai facem o urcare usoară până pe Ebenalp, să bem o bere la cabană.

*priveliștea de la Ebenalp

Coborârea e jumătate pe schiuri, jumătate cu ele în cârcă. Mihai se încăpățânează să profite de fiecare petic de zăpadă fleoșcăită. Noi trecem direct la adidași.

*gata cu joaca; înapoi la cărat

*Mihai la vânătoarea de rămășițe de zăpadă

Seara se umple casa și cu alți musafiri, niște prieteni din Spania.