Perioada: 20-21 ianuarie 2018. Destinația: Schöneben am Reschenpass (Italia/ Sud Tirol) și Nauders (Austria). Echipa: Ștefan, Monica, Diti, Adriana.

Cam am semne de răceală de vreo 2 zile. Ieri la alergarea lungă nu mi-a fost prea ușor, dar încă sper că ceaiurile calde mă vor salva.

Plecăm sâmbătă dimineață și ne întâlnim cu Diti și Adriana în Italia, într-o stațiune destul de micuță, dar cu pârtii faine, late și destul de libere – Schöneben – Haideralm. E chiar lângă granița cu Austria.

*Schöneben – Haideralm

O zi plină de schi în care răceala o ia și mai tare razna. Tot încerc să n-o bag în seamă, dar mă baga ea pe mine.

Seara avem cazare în Nauders la o pensiune. Încerc și-o saună. Poate ajută.

*prin Nauders

E plin de zăpadă și ninge în continuare. Dimineața e haos în parcare. Nămeți ca-n povești. Numa’ să nu fie nevoie să folosești mașina. Vorbim la pensiune s-o lăsăm acolo și mergem cu busul la pârtii.

Azi schiem în Austria, în Nauders. E nebunie și zăpada cât casa pe pârtii.

Oricât de tare aș vrea să trag de mine și să mă bucur de schi, nu prea merge. Răceala pare că a câștigat. Pff, nasul si gâtul sunt praf. Iar durerea de cap e groaznică. Duminică fac mai multe pauze la cabană și mă îndop cu nurofen. Măcar să mă țin pe picioare până ajungem acasă. Adrianei nu-i place așa tare să se chinuie în condiții d’astea dure așa că ne retragem împreună la ceaiuri și vin fiert.

E minunat în jurul nostru, dar al naibii de greu de schiat, mai ales când ai corpul bolnav.

Gata, asta a fost. Coborâm printre ultimii de pe pârtie. Urmează un drum lung spre casă și o mare doftoriceală.