Data: 06 decembrie 2017. Destinația: Appenzell Alps, Elveția. Punct de plecare: Schwende, spre Ebenalp.
Echipa: Monica și Ștefan.

Miercuri seară, început de iarnă. Dacă tot avem zăpadă din plin la început de sezon, hai să profităm de ea în zilele în care nu alergăm. La 6 seara ajungem la baza traseului, în Schwende. Brrr, ce frig e aici! A scăzut brusc temperatura la -9°C. Ne echipăm rapid și-o luăm spre Ebenalb. Începutul e pe lângă pârtiile de schi amenajate, unde mai sunt 2-3 oameni care schiază. Ne încălzim repede de la efort, chiar dacă nu urcăm rapid. După o oră facem un mic popas să luăm cina. Am pregătit un pachețel și am umplut termosul cu ceai. N-avem specialități în seara asta, dar totul pare delicios acum. Ne-am găsit un locșor bun, sub un copac. Acum că am urcat puțin, a mai crescut și temperatura. În vale chiar se simțea gerul.

Zăpadă proaspătă și pufoasă, acoperită cu sclipici si-o lună mare pe care n-am reușit s-o fotografiez încât să se și înțeleagă ceva. Urmele de schiuri de tură sunt deja făcute așa că nu-i grea orientarea. Nu urcăm până la cabana Ebenalb că nu vrem să ne întindem până prea târziu în noapte și nici nu știm bine drumul. Sper să mai ieșim la ture scurte în timpul săptămânii, după birou, că nu-i rău deloc. Și somnul e mai bun după. Ar merge și o tură matinală, înainte de răsărit, dar mai greu cu trezitul la 3-4 dimineața.

*la cină

*frumușelele mele, pe scenă 🙂

*încercând să prind sclipiciul în poză

Coborâm prin zăpadă perfectă. Tare fain alunecă schiurile pe ea. Lumea-i ascunsă în casele alea care luminează valea Appenzell, nu? E vreme de stat la căldurică, la un ceai cald sau un pahar de vin, în fața unei sobe în care trosnesc lemnele.

A fost prima mică focăreală din sezon și le așteptăm cu nerăbdare pe următoarele. Cât mai multe și cât mai lungi 🙂

Traseul: www.strava.com/activities/1304938781