Perioada: 02-03 decembrie 2017. Destinația: Germania, Rodalben, Pfälzerwald – Diaspora Ultra Challenge (alergare de grup în jurul datei de 1 decembrie).
La start: Mischu, Mihai, Em, Monica.

Mai nou, în fiecare an, în weekendul din apropierea zilei de 1 decembrie, ne întâlnim o mână de oameni în Rodalben, un orășel sud-vestul Germaniei, pentru o alergare prin Pfälzerwald de aproximativ 45km. Programul e clasic deja: sâmbătă dimineața începem alergarea, seara mergem în piața de Craciun organizată în oraș, la un vin fiert și foc de artificii, apoi stat la povești în camera de hotel (Pfälzer Hof), iar duminică e zi de recuperare la SPA. Echipa de alergare de anul ăsta e mult mai mică. Cred că anul trecut a fost recordul de participanți.

Mai multe detalii despre poteca pe care se aleargă se găsesc aici: www.felsenwanderweg.de. E chiar foarte faină pădurea.

Ne trezim sâmbătă cu noaptea-n cap căci avem destul de mult de condus până la destinație. De data asta, mă țin de antrenament și nu pot alerga cu ei până la final, adică 45km. Abia am reînceput, după o mică pauză și mă rezum la o oră și ceva. Pfoai și-i așa plăcut pe potecile astea… Nu-mi vine deloc să mă opresc, dar sunt cuminte și mă retrag după 10-11 km. Ștefan n-a alergat deloc, căci are probleme cu genunchiul și mai durează recuperarea.

Alergăm pe poteci înguste, teren moale, cu urcări și coborâri line. De data asta nu mai plouă, ba chiar avem parte de soare pe alocuri.

Le urez succes băieților în continuare și mă retrag. Vine Ștefan să mă culeagă și mai pierdem vremea prin Rodalben până termină și restul alergarea.

Ne regrupăm după prânz și să începem să îndesăm în burdihane, nu? Măncărică, băuturică și stat la taclale până seara târziu.

Duminică dimineața, cât lumea încă doarme, mă echipez și-o tai singură la alergare. E încă înturneric și frig, dar mă întorc energizată la micul dejun. Urmează leneveală la băile termale și saună, la Südpfalz Therme. A început să ningă și-i fain să ieși din saună și să te răcorești cu niște zăpadă. Și-apoi drumul spre casă, destul de lung. Gata și primul weekend de iarnă.

Partea mea de alergare (www.strava.com/activities/1298762684)