Data: 5 sep 2017. Destinații: Vorarlberg, Vf.Staufen și Cabana Schuttanen (Austria), iar seara plimbare prin Lindau, pe malul lacului Bodensee (Germania). Echipa: Monica, Simo, Ingrid.

Azi e ultima zi cu fetele, iar tura de ieri le-a obosit nițel. Dar e păcat să stăm acasă cu asemenea prognoză. Hai să schimbăm zona de joacă și să mergem în Austria. Parcăm mașina lângă cabana Schuttanen, situată mai la înălțime și facem un traseu scurt, dar frumos și stâncos, marcat cu albastru (categoria dificil adică). Bâjbâi puțin cu nimerit traseul la început. Urcăm pe Vf. Staufen, de unde se vede fain lacul Bodensee, cu pauze lungi de admirat, relaxat, scris pe vederi și chiar desenat în carnețel. Ieri ne-a cam ocolit soarele, dar azi avem din plin. 

*vedere de pe Vf. Staufen spre Bodensee

Pentru întoarcere aleg o varianta mai ușurică până la cabană. Prânzul îl luăm aici și Ingrid încearcă o mâncare locală cu brânzică de capră. N-a prea nimerit ceva pe gustul ei.

Plecarea cu mașina de aici e simpatică. Nu putem trece din cauza vacilor care au acaparat drumul. Nu reacționează la nimic. Așa că Ingrid, ia exemplul unor localnici și iese să le facă cumva să se miște din drum. Clar prilej de râsete. Important e că funcționează și reușim să ne strecurăm printre ele.

Continuăm ziua cu o plimbare scurtă pe malul râului Bodensee și o vizită de seară în orașul Lindau din Germania. Aici e loc de venit îmbrăcat elegant, pentru o cină de fițe la un restaurant de pe malul lacului 😉

Scurta drumeție de azi: