Data: 12 august 2017. Destinația: Fählensee, Alpstein, Appenzell Alps, Elveția.
Ruta: Wasserauen - Bogartenlücke - Fählensee - Cabana Bollenwees - Sämtisersee - Plattenbödeli - Wasserauen 
Echipa: Monica, Ștefan, Diti, Adriana.

Încercăm de ceva vreme să ne vedem iar cu Diti și Adriana pentru o drumeție și acum ne potrivim cu programul. Anul trecut am fost cu ei în Alpstein și le-a plăcut. Cum luna trecută am fost la câteva alergări lungi prin zonă, avem multe idei de rute. Alegem una care să treacă pe la lacul Fählensee (Fälensee), cu gândul să facem un popas la cabana de lângă, care era cât pe ce să mă corupă data trecută să mă opresc din alergat. Vremea nu-i cea mai prietenoasă. Soarele lipsește, dar nu ne supărăm. Măcar n-o să ne topim de cald azi.

Vârfurile și stâncile faine din jur se cam ascund. Mai scot capul din nori din când în când să ne ațâțe.

Urcăm în ritm lejer, mai povestim și mai privim. Mi-era dor de o drumeție, fără să simt cum sare inima din piept de la alergare. Adriana testează în premieră niște bocanci pe care și i-a cumpărat mai demult și descoperă curând că o cam deranjează. Plănuiesc o tură mai zdravănă pe Santis și azi era o ocazie bună să-i încerce. Eu chiar nu mă mai văd folosind bocanci de vară. Ce-mi mai chinuiam picioarele cu ei pe vremuri…

*Bogartenlücke

*Poteca e a mea! Ocoliți pe unde puteți, daca vreți mai departe. Dar îs drăguță, nu-i așa?

Când ajungem în șa, Bogartenlücke, ceața se risipește puțin și ne permite să admirăm în jur. Urmează o coborâre destul de abruptă.

Încă un urcuș mic pe lângă stâncile cu trasee de cățărat și-apoi facem o pauză mai lungă.

La Fählensee iese soarele oleacă. Ne trântim pe iarbă și refacem stocurile de energie cu ce avem în desagă, apoi ne mutăm la cabană pentru o bere și-un Rösti (o variantă de cartofi rași și prăjiți, tipic elvețiană). Băieții se decid să mai urce până la Saxer Lücke, iar eu cu Adriana rămânem la o cafea pe terasă. Cam friguț azi pe munte.

*băieții la Saxer Lücke

Urmează un drum lung de întoarcere, lin și plăcut, pe drumuri forestiere și prin pădure. Trecem pe lângă Sämtisersee, apoi pe la cabana Plattenbödeli. Ar mai intra aici o pauză scurtă, dar s-a făcut deja destul de târziu. Îi cam chinuim totuși pe Diti și Adriana cu traseul de azi. Au ieșit mai mulți kilometri față de așteptări.  Când ajungem în primul sat ne bate puțin gândul să-i așteptăm aici pe băieți să ne culeagă cu mașina. Dar până la urmă continuăm împreună până la capăt.

Încă nu s-a terminat ziua. Seara, după 10 reușesc să mă adun și ies din casă să-mi fac alergarea. Încerc să mă țin de antrenamente. Vine 2X2 Race săptămâna viitoare și poate-o să fie cu noroc al treilea concurs pe munte de anul ăsta. Fără dureri de cap, fără alergii, fără accidentări. Sau?