Data: 25 noiembrie 2017. Destinația: Seealpsee, Alpstein, Appenzell Alps, Elveția. Echipa: Ștefan, Călin, Monica

Asta da realizare – să corupi doi băieți care se joacă StarCraft să iasă din casă la o drumeție pe ploaie, când mai e puțin şi apune soarele. Urcarea pe ploaie, întoarcerea la frontală pe ninsoare, iar priveliştea minunată de la lac trebuie să şi-o imagineze că de văzut nu se vede nimic. De.. e întuneric şi ceață. Oare mă bombăne acum?

La 16.30 lăsăm mașina în parcarea de la Wasserauen și o luăm la pas prin pădure. Sunt tentată să o iau la goană spre Seealpsee. Chiar dacă știu care-i prognoza, tot mi-a rămas o mică speranță că vom avea măcar câteva clipe în care o să se risipească norii și-o să se vadă împrejurimile. E prima dată când ne vizitează Călin și mă oftic că nu-i putem arăta zona asta faină.

Dar ploaia se încăpățânează și lumina e pe ducă. Când ne apropiem de lac e deja întuneric și ploaia se transformă în ninsoare. Ei, asta e. Măcar am luat aer curat și-am făcut puțină mișcare.

Pentru întoarcere alegem drumul asfaltat de acces la cabană, dar necirculat, ca să nu ne rupem gâtul pe poteca destul de accidentată din pădure.