Data: 4 decembrie 2016.
Destinația: Austria, Tirol, Ischgl.
Echipa: Ștefan și Monica.

Primul weekend de iarnă. Dacă ieri am încercat o alergare la răsărit, azi ce mai facem? Hai la schi că Ștefan e mult prea nerăbdător. Parcă nu văd în jur suficientă zăpadă încât să fiu tentată, dar accept propunerea. Ischgl e cam la o oră și jumătate de condus de noi așa că merge pentru o singură zi. Zona Silvretta Arena Ischgl-Samnaun e super cunoscută și poți schia în două țări – Austria și Elveția.

N-a fost deloc o alegere rea. Ne-am bucurat de o zi cu soare, zăpadă ok și un preț încă mic la skipass. E o stațiune destul de scumpă, dar acum e încă extrasezon.

Ștefan schiază ceva mai mult și alege câteva piste negre. Eu mai fac pauze pe la cabane. Picioarele parcă nu sunt setate pentru multe ore de schi sau pante abrupte. Sau poate doar mi-e mie lene.

Găsesc și o cabană care-mi place, mai mică și ceva mai retrasă – Schwarzwand, unde profit de ultimele momente de stat la soare și băut vin fiert.

Spre final alegem o pistă lungă spre Elveția, dar ne luăm țeapă cu partea de jos, unde e încă prea puțină zăpadă și un drum plat parcă nu vrea să se mai termine.

Coborâm printre ultimii, ca de obicei, când dădea deja să se întunece. Picioarele suferă puțin. Maine clar o să mă distrez cu niște febră musculară.

E faină stațiunea de schi, multe pârtii și suficient de înaltă pentru a avea condiții bune și la început de decembrie. Cred că în sezon nu mai e chiar așa fain, când se aglomerează pârtiile excesiv. Dar azi e bine.

Gata, a venit iarna! Abia aștept să ne luăm echipament de schi de tură.

Harta interactivă cu pistele de schi aici.