Data: 16 august 2015.
Echipa: Ștefan, Monica, Andrei, Ștefan și Eliza.
Scop: relaxare și poate o alergare.

Gata, să mai stăm și noi pe acasă! Cum ne-am întors din lunga vacanță pe biciclete a venit fratele lui Ștefan în vizită. Deci odihnă mai puțin, nu chiar pe cât speram. În weekend măcar nu mai avem programate plecări, dar duminică pe la prânz am decis să încercăm o plajă nouă din apropiere, recomanadată de un prieten. Acum îmi pare rău că n-am ajuns mai devreme. Ar fi mers o zi întreagă de stat și citit, răcorit din când în când cu o baie în lacul limpede și poate o alergare ceva mai lungă. Am mai fost prin zonă anul trecut la o alergare, dar atât. Liepnitzsee e cam la 35 km de centrul Berlinului, deci o distanță rezonabilă și pentru mașină și pentru mers cu bicicleta.

Andrei ne dă câteva emoții când se decide să ajungă înotând la mica mica insulă din zare. A ajuns fără probleme si s-a întors rapid. Puteai în mod normal să închiriezi si caiace sau hidrobiciclete, dar cănd s-au hotărât închiseseră deja. Ne mai distrăm si cu câteva filmări când sar băieții în apă de pe ponton, încă ceva bălăceală, o bere, un cârnat și trece repede timpul.

Pentru a sta în zona unde ne-am pus noi la plajă trebuie să plătești intrare de 3 euro de persoană, dar ai băi curate, vestiar, loc de aprovizionare cu bere si mâncare și un salvamar care stă pe ponton. Aș zice că merită din plin. Iar apa mi-a plăcut mult mai mult decât la mare. Era limpede, curată, temperatura perfectă și nisip fin. A, și câțiva peștisori colorați.

*doi Ștefani și un Andrei

*apă limpede cu peștișori colorați

Cât timp se mai relaxează restul, eu mă echipez și pornesc la o alergare. Încă e prea cald și curg apele pe mine. Încerc să fac înconjurul lacului, dar mă împotmolesc într-o zonă mai mlăștinoasă, cu poteca îngustată. Cum deja începe să se lase întunericul decid să nu mă afund singură prin zona asta cu vegetație mai deasă și cu tot felul de zgomote făcute de animăluțe și păsări pe care nu le vedeam. Din când în când opresc pe malul lacului să mă spăl pe față, să mai curăț stratul de sare. Doar doar de m-aș răcori nițel…

Strâng 10 km destul de chinuiți de căldură și revin la grup. Gata, ștrandul s-a închis și ne retragem la casele noastre. Fain locul.