Peste o săptămână vom fi la startul maratonului din Piatra Craiului si de 3 luni ne tot mințim că ne vom antrena. Si uite asa au trecut 3 luni fără alergat, până marți, cand “am spart gheața” si am iesit din casă la 10 seara, la o tură de 10 km. Si mare mi-a fost surpriza când am observat că am reusit să-i alerg pe toți, fără să mă opresc, fără dureri (mă rog…exceptându-le pe cele de încheieturi), fără chin, fără măcar să transpir…
Ce-i drept, n-am alergat tare, dar mult peste asteptările mele: 10 km in 65 minute, adică o medie de puțin peste 9 km/h. Pentru alergătorii cu experiența e puțin, dar pentru mine e wow :). M-am uitat pe ce reusisem să alerg înainte de maratonul din Apuseni si era ceva de genul: “6 km cu chiu cu vai cu cea mai mare medie de pana acum, aprox 8,5 km/h”. Ultima vacanță de doua săptămâni prin munți se pare că a contat. Am reusit si aseară sa mai alergam încă 6 km cu o medie de 9km/h si urmeaza mâine, o ultimă alergare înainte de maraton, mai lungă, sperăm noi de 20 km. Mai e prea puțin timp de antrenamente pentru MPC, însă avem in gând un alt concurs din Italia, pe 24 nov, pentru care sper că vom reusi, măcar de data asta, să ne ținem de un program. Speranța moare ultima :). Oricum, a început să-mi placă mult mai mult activitatea în sine, mai ales în condițiile ideale pe care le-am avut săptămâna aceasta: răcoare, nici prea cald, nici prea frig.
Legat de maratonul din Italia: va fi la prima ediție si este organizat (printre alții) de Marco di Gasperi, pe care l-am cunoscut în ultima vacanță, un alergător de  nota 10 care ne-a lăsat o impresie deosebită – simpatic, modest, prietenos, plin de viață si cu zâmbetul pe buze. Traseul nu este pe munte, ci pe dealuri pitoresti din Italia, printre culturi de viță de vie :). Ne-am gândit că va fi o experiență interesantă, într-un cadru mai intim, cu mai mulți localnici. Vom vedea. Mai multe detalii se găsesc pe site-ul http://www.valtellinawinetrail.com/italiano/.

La mai mult si la mai bine!